הסיפור שלנו

מה אנחנו עושים?

 

אנחנו PALETAS, קרטיב טבעי בעבודת יד. הפאלטאס שלנו צבעוניים, טעימים ונעשים אחד אחד בהמון אהבה, קצת מחוץ לקופסא ועם הרבה תשומת לב. הרעיון לפאלטאס הגיע מתרבות עשייה מקסיקנית, שם עושים ארטיקים מפירות טריים עונתיים וחומרי גלם טבעיים בלבד. אנחנו מכניסים בהם אצלנו גם רוח מקומית ישראלית והשפעות בינלאומיות מפתיעות, עם דגש על איכות, יצירתיות ושילובי טעמים מקוריים ומעניינים. תוצרת מקומית בעבודת יד.

 

 

איך הגענו לזה?

 

השפית והמייסדת שלנו, נעמי זיסבלט, מוסיקאית שגרה שנים בניו יורק, גילתה את הפאלטאס במכולת מקסיקנית במנהטן ביום קיץ חם והתאהבה בקונספט. אחרי שהיא הביאה את הרעיון למסעדה שהיא עבדה בה כטבחית בברוקלין ויצרה קינוחים ייחודיים לתפריט של המקום, היא הבינה שזה יכול להיות כיף גדול להכין אותם בישראל. נעמי נסעה למסע במקסיקו כדי ללמוד מפאלטרוס מקומיים את השיטה ואת המסורת שלהם ולקבל השראה לטעמים מיוחדים ושונים, ואז חזרה ופתחה את העסק הקטן שלה פה בתל אביב.

 
 
מה חשוב לנו?

 

הפאלטאס שלנו אמורים להיות רגע שמח ביום. המטרה שלנו היא קודם כל שיהיה טעים. חוץ מזה אין צורך בחומרי טעם, ריח וצבע מיותרים כשיש לנו שפע של פירות, ירקות, זרעים, עלים וכל תוצרתם הנלווית.

 

 

למה טעמים עונתיים?

 

אני זוכרת את הרגע הזה בתחילת ספטמבר בו איזה ילד בכיתה היה מקלף קלמנטינה ירוקה וכל הריח היה מתפזר בחדר והייתי מפנימה סופסוף שהחופש הגדול נגמר והנה מתחילה שנה חדשה ומרגשת. כיף וחשוב לאכול פירות בעונה. הכי נכון לטבע כשהפירות בשלים, טעימים ומלאים במיץ ובצבע.

0