gtag('config', 'UA-156294256-1'); 385938362251492
top of page

חודש הגאווה - איך תכינו בעצמכם קרטיב גאווה בבית שלב אחרי שלב

פאלטאס הגאווה שלנו! אנחנו כלכך גאים בפאלטה הזאת.


זו אולי הפאלטה הכי מורכבת שלנו, ומשום שחייבים להפריד בין השכבות השונות של הצבעים על מנת לייצר דגל יפה יש צורך בעבודה איטית ומדויקת כמה שאפשר. במקום לשפוך לתוך התבניות אנחנו משתמשים בסקוויזרים (כמו של רטבים במסעדות) לכל צבע ומכניסים בזהירות שכבה שכבה. יש כאן עוד קאץ׳- צריך לדעת מתי הזמן הנכון להכניס את המקל כדי שייתפס כמו שצריך ואז ממשיכים עם השכבות הבאות סביב המקל המוקפא כבר. נשמע מסובך אבל זה בעיקר סבלנות וסדר :)

אחרי זה כמובן צריך להגיע לצבעים שאנחנו מחפשים בדגל הגאווה- אדום תות חזק, כתום מנגו, צהוב אננס, ירוק מלון פלוס חיזוק של ספירולינה טרייה, ליצ'י אסאי וספירולינה, פירות יער ופיטאיה. זה הכיף של כל אחד להגיע לצבעים שהוא אוהב ולטעמים שהוא רוצה- תרגישו חופשי לאלתר פה ולחשב מסלול מחדש כל פעם (אני אשמח לשמוע אם יצא לכם משהו מעניין ואחר!)

למתכון אני בדר"כ מניחה שבבית מכינים בתבנית אחת של 6-8 יחידות אבל במקרה הזה נעשה קצת יותר- אם כבר עובדים קשה אז שיהיה הרבה, לא? תנסו להשיג לכם תבניות שיספיקו ל 20-30 פאלטאס, תלוי בגודל נפח התבניות שלכם.

הכינו לכם מי סוכר מאיזה ממתיק שטוב לכם- 1:1 כמות שווה של מים וסוכר קנים, לבן, דבש, מייפל או אגאווה. (סילאן לא יעבוד פה כי הוא יהרוס לנו את הצבעים של הדגל). כוס מים רותחים עם כוס ממתיק יספיקו לנו.


למתכון:

אדום: 250 גרם תותים עם 100 מ״ל מים ו 60 מ״ל מי סוכר

כתום: 250 גרם מנגו עם 100 מ״ל מים ו 60 מ״ל מי סוכר

צהוב: 250 גרם אננס עם 100 מ״ל מים ו 60 מ״ל מי סוכר

ירוק: 300 גרם מלון ירוק עם כפית ספירולינה טרייה, ו 60 מ״ל מי סוכר (ללא מים)

כחול: 250 גרם ליצ׳י עם כפית אבקת פרח אפונה או אבקת ספירולינה כחולה (ולמי שרוצה להתנסות עם כרוב סגול כצבע מאכל כחול: מבשלים כרוב במים 20 דקות, מצמצמים בחצי, מוסיפים 2 כפות סוכר ורבע כפית סודה לשתייה), 100 מ״ל מים ו 60 מ״ל מי סוכר

סגול: 150 גרם פירות יער לבחירתכם עם 150 מ״ל מים ו 60 מ״ל מי סוכר


לפעמים פירות מתוקים יותר טבעית ולפעמים פחות, תלוי עונה ובשלות אז תטעמו ותתקנו סוכרים.


עכשיו מכניסים שכבת תות לתבנית ומכניסים להקפאה. אחרי כשעה מכניסים שכבה שניה וגם מקל- אם המקל לא נכנס כמו שצריך למנגו מחכים עשרים דקות, מוסיפים שכבת אננס ואז מכניסים מקל. אחרי שעה נוספת ממשיכים עם שאר השכבות עד שמסיימים :)


לשחרור הפאלטאס מזרימים את התבנית מתחת למים זורמים בטמפ' החדר ומושכים. איזה כיף לראות את התוצאה!!!


יאללה מקווה שתכינו ותשלחו לי תמונות. חודש גאווה נפלא שיהיה, באהבה ושוויון לכולנו.


פאלטאס הגאווה שלנו! אנחנו כל כך גאים בפאלטה הזאת. המון עבודה ואהבה נכנסים ליצירה הזאת. אחרי חיפושים של שנים הגענו לצבעים הנכונים, לשילוב הטעמים הנכון, ולתוצאה שמכבדת את מעמד חודש הגאווה הכל כך חשוב. לפי צבעי דגל הגאווה יצרנו פאלטאס בטעמים:

תות

מנגו

אננס

מלון ירוק עם ספירולינה

ליצ'י אסאי וספירולינה

פירות יער ופיטאיה

אנחנו עובדים לאט ובזהירות כדי לדייק את הפסים ולהפריד צבע צבע, טעם טעם.


חודש גאווה שמח לכולם!

Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page