gtag('config', 'UA-156294256-1'); 385938362251492
 

חודש מרץ ההפכפך ואיך לוקחים את הלא נודע למקום יצירתי

מרץ הוא חודש כלכך מגניב בעיני…יש בו מזג אויר קצת פאסיב אגרסיב, הפכפך ומלא אישיות. אי אפשר לדעת מה יהיה בו- יש קיצוניות של שלג רגע אחד וימים מופלאים של שמש ופריחות צבעוניות אחרי כמה ימים.

מאד מתאים מהסיבה הזאת גם לפורים, החג שבו הכל הפוך, הכל אפשרי, יכול להיות מפחיד ומצחיק ויכול להיות זוהר, מנצנץ ומפואר. וזה גם החודש שבו עונת הפאלטאס מתחילה להתעורר, יש חשק להתנסות, לשחק, להמציא דברים חדשים.

כל פעם שאנחנו משחקים ב״לחפש״ פאלטה ולהפוך אותה למשהו שעוד לא היה זה מרגש אותי ומאתגר אותי. מה עוד לא ניסינו, מה בטעם, מה בצורה, מה במרקם?

כל שנה האופציות מתרבות, יש חומרי גלם חדשים ומעניינים, צבעים שמתגלים בטבע, שיטות עבודה מגוונות.

יש לנו די הרבה הפתעות שמתבשלות לנו במטבח השנה, מקווה שחלק מהם לפחות יצאו לפועל. לכבוד יום האישה שחל במרץ יצא לי גם לחשוב המון על עשייה ויצירתיות, ועל הרצון לחדש בתחום שלנו, להשתפר כל הזמן ולעמוד בדרישות שאנחנו מציבים לעצמנו כל שנה מחדש.

הזמינו אותי השנה להרצות מול כיתה בבית ספר פה בתל אביב לרגל יום האישה, ודיברתי על העסק שלנו, על איך הכל התחיל ועל האתגרים שממשיכים איתנו עד היום. דיברנו יחד על יצירתיות ועל העובדה שכל אחד יכול להמציא משהו חדש בכל רגע נתון- הילדים מילאו דפי עבודה שהתרכזו בבנייה של טעם חדש של פאלטאס, ואיך להרכיב משהו מעניין, חכם, טעים ומזין. קיבלתי מלא רעיונות טובים מהם!

החלטתי החודש גם להתחיל במסורת חדשה. כשהייתי סטודנטית אני זוכרת שהייתי עוזרת לחברותי מידי פעם, (רוב הזמן דרך הטלפון) להבין מה אפשר להכין לעצמן לאכול ממה שיש להן במקרר באותו רגע. זה היה סוג של משחק כייפי כזה שבו הייתי בעצם מקבלת ״קופסת הפתעות״ בצורת מקרר ומשם הייתי צריכה לזרום.

החלטתי לנסות היום, כשאנחנו כבר אמהות, לעשות איתן אותו דבר עם פאלטאס, והפעם אחת על אחת.

נכנסים לה למקרר ורואים בלייב מה יש שם שאפשר לבנות ממנו פאלטאס טעים וביתי לכל המשפחה.

נשמח לשמוע מה אתם חושבים על הרעיון הזה ואם יש לכם תגובות ממש נרצה לקבל אותן!


איחולי פורים שמח, טעים, ובריא!



Recent Posts
Archive
 
385938362251492