חג לאילנות, ואיתה האהבה שלנו לאגוזים…
top of page

חג לאילנות, ואיתה האהבה שלנו לאגוזים…


השנה האחרונה שעברה על העולם היתה פשוט משוגעת. לא רק שהיתה עוד שנת קורונה שלמה אבל גם הטירוף של כל מה שקורה בעולם ממשיך להפתיע ולשגע את הטבע. שינוי האקלים המפחיד גרם לשריפות, שיטפונות, רעידות אדמה, אובדן כלכך גדול של חיים ושל טבע מושלם. דווקא תקופת פריחת השקדיות מביאה איתה רוח של התחדשות, בריאה, משב רענן של אוויר קר וקרני שמש, וכשמגיעים למטע כזה או אפילו לכמה עצים בודדים תוך כדי נסיעה בסיבובים של עין כרם זה תמיד מרגיש כמו רגע קסום עבורי. לא ברור מה הולך לקרות בעולם שלנו אבל ברור לי שכל פיסת אדמה בריאה הפכה להיות לא מובנת מאליה. מבחינתי זה מתחבר באופן יומיומי לחומרי הגלם שמתקבצים להם יחד אצלנו במפעל ואז לתוך בלילה שנכנסת למקפיאים ועד לפה של אנשים. מדהים אותי עדיין לדוגמא איך מזרע או משתיל קטן צומח עץ שגדלים עליו שקדים או פקאנים יפים וגדולים שנטחנים לחמאה מושלמת.

בזמן האחרון אני יותר ויותר נהנית להשתמש בחמאות אגוזים. יש להם מרקם מושלם ושומני שנותן לפאלטאס שלנו את הביס הרך והמפנק הזה, ומכניס להם טעם עמוק ועשיר. מתוך האגוז עדיין מרגישים את העץ איכשהו, אולי בגלל הריח הדומיננטי והתחושה שנשארת על בלוטות הלשון. שמתי לב לאחרונה שכמות חמאות האגוזים שאנחנו מייצרים עולה ועולה. החל מחמאת בוטנים טבעית שעשויה מבוטנים גדולים וקלויים קלות, שאנחנו מוסיפים לשוקולד חמאת בוטנים שלנו וגם לבננה חמאת בוטנים עם שוקולד מריר, דרך חמאת השקד המולבן שלנו שממלא בכבוד את פאלטאס ״מרציפן״ שלנו וגם לאחרונה את הפטל שוקולד לבן ושקדים החדש…

אני גם מאוד גאה בחמאת הפיסטוק שלנו שעשויה מפיסטוקים קלויים בקליפתם, מה שמוסיף לה טעם עמוק במיוחד וחזק מאד ונותן את הטעם ה״אומאמי״ המוכר של פאלטאס הפיסטוק שלנו.

לאחרונה התחלנו להתנסות גם עם חמאת אגוזי לוז. זה אגוז גאוני וטעים מאד והחלטנו סופסוף לעשות גרסה משלנו לנוטלה המפורסמת. יצרנו איתה את הפאלטאס הכי חדש ומרגש לעונה הזאת- שוקולד לוז.

אני לא יכולה לזכור כבר כמה גרסאות עשינו לו במטבח הניסיונות שלנו, אבל זה בטוח סביב תריסר אופציות. כל פעם קצת יותר או פחות שוקולד מריר, כמות חמאת לוז מדוייקת, כמה חתיכות של אגוז גרוס בשביל הקראנץ, ובאיזה גודל בדיוק להכניס אותם. מצחיק לראות את כל השמות שנתנו להם. אני מאוד מקווה שתאהבו את הטעם הזה, נראה לנו שהוא יהיה גם פשוט ומפנק וגם מורכב בטעמים העמוקים שלו.







Recent Posts
Archive
bottom of page